VOLTAJ

♦ Formatia VOLTAJ a fost înfiintata în anul 1982, s-a impus repede, si a avut, de la început, o personalitate puternica si bine definita.

♦ Datorita mesajelor care au fost considerate prea puternice de catre regimul comunist, trupa nu a avut nici o aparitie discografica timp de 13 ani.

♦ Prima aparitie discografica are loc în 1995, când doua dintre piesele cele mai celebre, „Nori de hârtie” si „Lumina”, apar pe compilatia „Unplugged Romania”.

♦ Primul album, “Pericol de moarte”, este lansat în anul 1996.

♦ O schimbare esentiala are loc în componenta trupei în 1998, când apare Calin Goia ca vocalist si noua formula este: Gabi Constantin – chitara, Vali Ionescu – bass, Paul Neacsu - baterie. Începe sa se contureze si schimbarea stilului muzical si a imaginii trupei.

♦ În 1999, Boby Stoica se alatura trupei la clape.

♦ Prima aparitie discografica în noua formula este maxi single-ul “Asta-i viata”. Apare în februarie 1999 si este urmat de un turneu de promovare în toata tara.

♦ Cel de-al doilea album al trupei si primul album în noua formula, “Risk Maxim 2”, apare în iulie 1999 si include hituri ca “Asta-i viata” si “Ora de germana”.

♦ Cel de-al treilea album, “Bungee”, apare în 2000 si reprezinta o premiera pe piata româneasca fiind un album multimedia; cuprinde videoclipul hit-ului „Albinutza”, sectiune cu fotografii cu formatia, link-uri catre pagini web si un card de acces gratuit internet.

♦ În 2001, este lansat al treilea album al trupei, “3D”, urmat, în 2002, de primul mega turneu al trupei, „3D Tour”.

♦ Componenta trupei se definitiveaza în 2002, prin aparitia lui Oliver Sterian la tobe.

♦ Urmeaza lansarea albumului “424”, în 2002, “Povestea oricui”, în 2004, si numeroase alte single-uri si materiale discografice.

♦ În decembrie 2003, formatia sarbatoreste 5 ani de existenta în formula actuala printr-un album “Best Of” si primeste discul de platina pentru vânzarile albumului “424”.

♦ Cartea VOLTAJ, “Povestea oricui”, alaturi de CD-ul Integrala VOLTAJ, cuprinzând mix-uri ale tuturor pieselor VOLTAJ din 1998 pâna în acel moment, sunt lansate în 2005.

♦ De-a lungul celor 8 ani de existenta în formula actuala, formatia VOLTAJ a câstigat numeroase premii printre care „Best Romanian Act” la MTV European Music Awards, Lisabona - 2005, de doua ori premiul MTV pentru “Cel mai bun grup”, “Premiul industriei muzicale pentru cel mai bun grup”, premii pentru “Cel mai bun single”, “Cel mai bun album”, “Cea mai ascultata melodie”.

Videoclipul - "STIU"

♦  Videoclipul semnal pentru albumul Revelator, este dezvoltat pe piesa “Stiu”.

♦  A fost aleasa aceasta piesa deoarece aduce ceva cu totul nou de ceea ce a facut VOLTAJ pîna în prezent - asocierea cu o voce orientala.

♦  Mesajul piesei este ca dragostea este un limbaj universal, idee redata prin povestea de dragoste dintre un european si o araboaica surprinsa de un fotoreporter – femeie. Regizorul Dragos Buliga si cameramanul Serban “Rusinica” Ionescu colaboreaza deja de mult cu trupa, acesta fiind al 4-lea videoclip realizat în aceasta echipa.

♦  Cântareata din videoclip se numeste Hiam, traieste în Siria, si a fost descoperita de baietii de la VOLTAJ în urma cu câteva luni, printr-un prieten de-al trupei, Jalil.

♦  Filmarile pentru videoclip au durat 2 zile si au avut loc în campusul Universitatii Constantin Brâncoveanu din Pitesti si studiourile Castel Film.

♦  Videoclipul si piesa se disting prin prezenta unor elemente de noutate atât la nivel de sound cât si de continut.

♦  Videoclipul va fi difuzat, începând cu 16 septembrie 2006, pe MTV România si TVKlumea, urmând apoi si celelalte posturi de televiziune.

Albumul REVELATOR

♦  Cea mai noua aparitie discografica a trupei VOLTAJ

♦  Al saptelea album al trupei VOLTAJ

♦  Albumul contine 11 piese originale, un intro si 2 interludii

♦  Versurile si muzica albumului apartin în întregime VOLTAJ

♦  Albumul va putea fi gasit pe piata începând cu data de 29 septembrie 2006

♦  Albumul este produs de Cat Music, casa de productie a trupei din 2001

♦  Sponsorul discului este Borsec

Turneul - REVELATOUR

♦  Lansarea alumului va fi urmata de un turneu de promovare - REVELATOUR

♦  Turneul va debuta cu un concert în data de 29 septembrie la Galati

♦  În perioada 29 septembrie – 28 octombrie, membrii trupei VOLTAJ vor concerta în: Galati, Iasi, Sibiu, Cluj-Napoca, Brasov, Tg.Mures, Arad, Timisoara, Pitesti.

♦  Turneul va fi încheiat pe 3 noiembrie la Sala Polivalenta din Bucuresti, începând cu orele 20.00, printr-un megaconcert care va avea parte de o productie speciala.