Andreea Banica

Andreea Banica a castigat titlul la categoria Best Romanian Act, la cea de-a 14-a editie a MTV Europe Music Awards. Gala de decernare a premiilor s-a desfasurat la Munchen (OlympiaHalle), in Germania, pe 1 noiembrie a.c. Carismatica blonda a reusit sa adune cele mai multe voturi din partea telespectatorilor MTV, care au desemnat-o castigatoare dintre cei cinci nominalizati: DJ Project, Simplu, Andreea Banica, Activ si Alex.

Odata cu lansarea single-ului "Fiesta", Andreea si-a consolidat pozitia de cea mai bine vanduta artista din show-biz-ul autohton. Single-ul a ajuns pe primul loc in toate clasamentele muzicale din Romania si i-a adus artistei premiul pentru cea mai buna artista solo in cadrul MTV Romanian Music Awards. Acesta a fost momentul in care Andreea s-a decis sa-si schimbe numele de scena din "Blondy" in "Andreea Banica", atat din cauza notorietatii aduse de mass-media, cat si a modificarii formulei de scena pe care artista a pregatit-o pentru fanii sai.

In iunie 2007, Andreea a lansat cel de-al doilea album din cariera solo, intitulat "Rendez Vous". Piesa omonima, cel de-al doilea extras pe single dupa "Fiesta", nu a reprezentat decat continuarea fireasca a succesului Andreei. Desi este si prezentatoarea unui show televizat de mare audienta si se pregateste sa lanseze si o carte, Andreea considera ca principala prioritate cariera muzicala. Una dintre cele mai bine platite soliste din Romania, artista a inregistrat cel mai mare numar de concerte (peste 200!).

Succesul imens si popularitatea de care se bucura Andreea Banica se datoreaza in primul rand fanilor sai fideli. Si tot multumita lor, Andreea este acum… Best Romanian Act 2007!