LUMINITA ANGHEL

Pasiunea pentru muzica s-a nascut pentru Luminita Anghel inca de la o varsta frageda a copilariei, fiind alimentata de dorinta de a-si cultiva si imbunatati continuu darul cu care a fost inzestrata. Insa acesta pasiune, a devenit o prioritate pentru Luminita de la varsta de 8 ani, cand incepe sa ia lectii de canto si au loc primele aparitii muzicale ale acesteia.

Cu un talent inegalabil si o voce de exceptie, Luminita Anghel a atras la fiecare aparitie admiratia si recunoasterea celor din jurul sau, concretizate in numeroase premii la concursurile de interpretare, pe plan national si international. Astfel, nu de putine ori i s-a recunoscut privilegiul de cea mai buna voce feminina, Vocea Asiei, Vocea Europei etc. - o voce de referinta oriunde in lume, in orice imprejurare.

Dupa o perioada de consolidare, in care muzica din Romania a incercat diverse transformari si a cunoscut o continua inovare stilistica si largire a portiofoliului de artisti, mai mult sau mai putini sustinuti de tehnologia computerizata, Luminita Anghel sparge din nou tiparele consolidate in muzica, prin piesa Let me try. Noua piesa al carei ecou a rasunat la nivel international, a fost sustinuta de prestatia artistica de exceptie in compania trupei de precutionisti Sistem si o scenografie inovatoare pentru industria de show din Romania.

Piesa Let me try, care a readus-o pe artista in prim-planul luminii reflectoarelor, i-a adus acesteia si trupei Sistem, locul trei la Eurovision, in anul 2005, o performanta pe care nici o alta trupa din Romania nu a atins-o in aceasta competitie. Eurovision a insemnat pentru artista o experienta unica. O experienta inegalabila, a unei performante impartasite, a unei echipe care a trait cu aceeasi intensitate suspansul, teama si extazul performantei.

Noul material pe care Luminita Anghel il pregateste se anunta si mai spectaculos. Primul single, extras de pe albumul este piesa Love Will Come a fost lansat in mai pe plan international, iar ulterior, in mai 2006 si in Romania mentinandu-se o perioada indelungata pe primele pozitii ale clasamentelor muzicale, fiind primit cu mare entuziasm de publicul ascultator si fredonat, inca de la prima auditie de catre numerosi fani din tara si strainatate.

Trecand cu stoicism peste momentele dificile din viata personala, Luminita Anghel a ales sa se dedice pasiunii pentru muzica si vietii de familie, pe care o construieste alaturi de David, fiul si cel mai pasionat fan al sau.